Cari

Hai O Garam BuluhGaram Buluh Hai-O adalah alternatif kepada garam bernatrium tinggi yang berbahaya. Sejarah garam buluh bermula sekitar 1300 tahun dahulu di negara Korea. Masyarakat Korea pada zaman dahulu telah menggunakan garam buluh sebagai makanan makanan kesihatan, ramuan perubatan dan untuk mengekalkan awet muda.

Garam Buluh Hai-O diimpot sepenuhnya melalui syarikat pengekspot nombor satu Korea iaitu Kaeam Co. Ltd. untuk dipasarkan di Malaysia. Syarikat Kaeam Co. Ltd. adalah satu-satunya syarikat pengekspot yang diiktiraf oleh negara Korea. Oleh sebab itu, Garam Buluh Hai-O dijamin ketulenannya serta berkualiti tinggi.

Garam Buluh Hai-O ini dihasilkan di Korea diperbuat daripada 100% garam organik. Garam yang diambil daripada laut yang kaya dengan mineral berdekatan pulau-pulau Pantai Barat Korea melaui proses yang amat rumit sebelum sedia dimakan.

Kini anda boleh mendapat manfaat garam buluh melalui produk-produk berasaskan Garam Buluh Hai-O yang terbahagi kepada dua jenis produk iaitu:
1- Minuman Premium Garam Buluh Hai-O (Hai-O Bamboo Salt Premier Drink) 

2- Garam Masakan Premium Garam Buluh (Hai-O Bamboo Salt Cooking Salt)Garam Buluh Hai-O mempunyai 4 keistimewaan utama berbanding garam putih biasa iaitu:
 1. Kaya dengan unsur surih dan bahan-bahan mineral
  • Gabungan sempurna bahan mineral yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan.
 2. Beralkali tinggi
  • Dapat mengekal dan memulihkan pH badan yang seimbang.
 3. Anti-pengoksidaan
  • Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas dalam badan, membaiki sel-sel badan yang rosak dan memulih fungsi organ dalaman.
 4. Detoksifikasi 
  • Mempunyai fungsi detoksifikasi yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.

MINUMAN PREMIUM GARAM BULUH HAI O (HAI O BAMBOO SALT PREMIUM DRINK)


Garam Buluh Hai-O mengandungi zat magnesium, kalium, kalsium, kuprum, ferum dan zink yang diperlukan badan manusia. Tidak seperti garam biasa yang tinggi kandungan natrium yang boleh menyebabkan penyakit darah tinggi jika diambil berlebihan.


Selain untuk diminum, serbuk Garam Buluh ini juga digunakan sebagai antiseptik. Air larutan Garam Buluh boleh digunakan untuk mencuci muka, berkumur, mencuci luka, merendam kaki dan sebagainya. Garam Buluh berkesan untuk mencuci luka kudis kaki pesakit diabetes (Diabetic Foot Ulcer) serta mampu menpercepatkan penyembuhan luka tersebut.

GARAM MASAKAN PREMIUM GARAM BULUH HAI O (HAI O BAMBOO PREMIUM COOKING SALT)


Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt digunakan untuk masakan menggantikan garam putih biasa. Serbuk Garam Buluh ini adalah lebih halus daripada garam putih halus biasa, berwarna sedikit kelabu dan tidak berbau.Garam Buluh ini sangat sesuai dimakan oleh pesakit darah tinggi ataupun sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan kerana mengandungi kandungan natrium yang rendah.

Selain ianya baik untuk kesihatan, penggunaan Garam Buluh ini dalam masakan juga menambah keenakan apa jua masakan anda tanpa perlu menambah perisa tambahan seperti Ajinomoto. Cara penggunaan Garam Buluh ini sama sahaja seperti garam biasa kerana tahap kemasinannya adalah lebih kurang sama.

KEGUNAAN & KEBAIKAN GARAM BULUH


 • Membuang toksin dalam badan
 • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi
 • Membantu mengurangkan penyakit ekzema dan alahan
 • Membantu mengatasi masalah sembelit
 • Sebagai skrub wajah untuk membuang sel-sel mati dan menyerikan wajah
 • Sebagai antiseptik untuk mencuci luka dan kudis
 • Membersih serta melembutkan kulit kaki bila direndam
 • dan banyak lagi...
GARAM MASAKAN PREMIUM GARAM BULUH HAI O 
(HAI O BAMBOO PREMIUM COOKING SALT)
Harga: RM65* + FREE GIFT *termasuk postage

MINUMAN PREMIUM GARAM BULUH HAI O 
(HAI O BAMBOO SALT PREMIUM DRINK)
Harga: RM158* + FREE GIFT *termasuk postage

Berita baik!! 
Kini anda boleh memiliki kombo Hai-O Garam Buluh 
(Minuman Premium & Garam Masakan) dengan 2 kaedah pembayaran:
Ansuran mudah: RM100 sebulan (tanpa faedah)


Tunai : RM200* + FREE GIFT
*termasuk postage

How to Buy

 1. Pilih produk SHOM
 2. Whatsapp / telegram / SMS ke 013 7646 977 atau klik Online Order (seperti di bawah)
 3. Nyatakan nama produk dan bilangan tempahan
 4. Buat pembayaran melalui akaun yang akan diberikan oleh admin
 5. Kemukakan bukti pembayaran  
 6. Nyatakan nama penuh, alamat dan no telefon untuk tujuan pengeposanNo comments:

Post a Comment