Cari

Friday, 2 December 2016

Soalan-soalan Lazim Mengenai Min Kaffe


Sejak beberapa hari ni havoc berkaitan status seorang netizen yang mendakwa Min Kaffe sebagai salah satu produk minuman pra campur yang tidak sihat dan mengandungi racun. Beliau juga mengaitkan salah seorang pengamal perubatan terkenal iaitu Dr Zubaidi Hj Ahmad dalam statusnya.

Disebabkan tindakan netizen itu Dr Zubaidi membuat penafian bahawa beliau tidak pernah menyatakan mana-mana jenama minuman pra campur dalam status beliau mengenai penjagaan kesihatan.



Promosi Disember 2016



Special Promotions from 1st December 2016 to 31st December 2016



Thursday, 1 December 2016

Tips Hilangkan Tahi Lalat Pada Pakaian




 JANGAN GUNAKAN CLOROX PADA PAKAIAN BERWARNA

BAHAN BAHAN
Air Clorox  Serbuk Pencuci Pekat Ezicelan


KAEDAH CUCIAN
  1. Tuangkan clorox dan sabun pencuci eziclean (secukupnya) ke dalam baldi yang berisi air
  2. Masukkan pakaian yang hendak dibersihkan dan biarkan rendaman seharian
  3. Berus manja manja kesan kotoran sehingga bersih
Senangkan? Tak percaya cubalah sendiri.


RAMUAN UTAMA / KELEBIHAN 

  • Rumusan Dwienzim: Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya. 
  • Formula anti-bakteria: Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih. 
  • Formula anti-karat: Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.  
  • Rumusan kurang buih: Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air. 
  • Rumusan tanpa klorin: Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera)


Wednesday, 30 November 2016

Rekod Jualan Bulan November 2016



1 - 5 November 2016 
  • Marine Essence Beauty Bar - 1 pc
  • Min Kaffe - 10 box
  • BioSeleza Daysafe - 1 pack
  • Marine Essence Toothpaste - 2 box
  • Cozuma CC Cream (trial) - 1 pc
  • Maharani - 1 box

Agen Kulai
  • Maharani - 1 box
  • Marine Essence Beauty Bar - 2 pcs
  • Marine Essence Syampoo- 1 pc
  • Marine Essence Body Wash - 1 pc
  • Min Kaffe - 2 box
  • Marine Essence Toothpaste - 1 box
  • Femi9 Intimate Wash - 2 box
  • Eziclean Floor & Toilet Cleaner - 1 pc


-------------------------------------------------

6 - 12 November 2016 
  • Min Kaffe - 5 box
  • Marine Essence Toothpaste - 3 box
  • Cozuma CC Cream (trial) - 1 pc
  • JTX 1000 4L - 1 pc

Agen Tmn Pulai Perdana
  • Min Kaffe - 2 box
  • Marine Essence Beauty Bar - 2 pc

Tuesday, 29 November 2016

Min Kaffe vs Mineral Coffee Platinum




Ehemmm. Nak bagitau something ni sebab dah ramai yang tanya.

Belek gambar kat atas tu betul betul ye ☝☝

 #minkaffe belah kiri adalah keluaran #shom rebranding dari jenama #mineralcoffee. Kalau nk double check boleh klik link FB Rasmi Sahajidah Hai O Mkt atau website http:/www.haiomarketing.com.my/en/

Mineral Coffee Platinum belah kanan tu BUKAN dari SHOM tapi keluaran syarikat lain

Jaga jaga cik Salmah jangan sampai tersalah beli ye. Untuk pastikan u ols dapat khasiat dan manfaat sama mcm sebelum ni pastikan beli Min Kaffe dari pengedar yang sah 



Friday, 25 November 2016

Etika dan Tatacara Terhadap Pengguna



4.1 Amalan Yang mengelirukan
Penjual langsung dilarang menggunakan amalan jualan yang mengelirukan,memperdaya,tidak adil dan skim-skim yang melanggar undang-undang.Penjual langsung hendaklah mempunyai nilai,sikap dan sifat adil tanpa menguntungkan sebelah pihak dan menjamin keadilan tanpa mengwujudkan keraguan pengguna.

4.2 Pengenalan diri
Sejak dari awal penyampaian jualan,penjual langsung hendaklah secara jujur memperkenalkan diri mereka kepada bakal pembeli dan juga memperkenalkan syarikat pengeluar barang/perkhidmatan, barang/perkhidmatan yang dijual serta tujuan mereka berbuat demikian. Di dalam jualan parti,penjual langsung hendaklah menjelaskan tujuan parti itu diadakan kepada tuan rumah dan para peserta.

4.3 Penerangan dan Tunjukcara
Penerangan dan tunjukcara barang yang ditawarkan haruslah tepat dan lengkap,terutama yang berkenaan dengan kualiti dan harga serta sekiranya berkaitan ,harga kredit, syarat pembayaran, tempoh bertenang dan/atau hak pengembalian,syarat jaminan dan perkhidmatan selepas jualan serta penghantaran .Pengguna mempunyai hak untuk mendapatkan maklumat tersebut bagi mengwujudkan kepercayaan terhadap sesuatu barang perkhidmatan yang dibekalkan.

Thursday, 24 November 2016

BEYOUTIFUL - Celebrating Awesomeness



Be YOU, be FABULOUS!

Date: 23 December 2016 (Friday)
Time: 8.00 pm  - 11.00 pm
Venue: Grand Lagoon Ballroom, Level 15, 
Sunway Resort Hotel & Spa

Let’s come together and end the year with a bang by celebrating awesomeness from the inside out at our BeYOUtiful Night on 23 December 2016! Exciting activities include the Shake & Shape Finale, New Premium Product Launch, Rizman Ruzaini Modelling Showcase, Special Performance by Guest Artiste Ziana Zain, Premium Beautiful Live Voting, Lucky Draw, attractive door gifts and many more.

Wednesday, 23 November 2016

New Product: N'licious, The Rainbow of Your Health


A rainbow a day, gives you good health each day!

Introducing our new, delicious enzyme product - N'licious! Specially formulated with 118 types of fruits, vegetables, herbs and mushroom, N'licious gives you all the 5 colours you need in your daily rainbow diet for better health and wellbeing. Get your N'licious today!

 

Sunday, 20 November 2016

Majlis Ulang Tahun SHOM ke 24





Tahun ni pergi berdua je dengan my beauty leader, Kak Raihana binti Ismail. Jam 8.00 pagi bertolak dari Johor dan tiba di KL kira kira jam 12.30 tengah hari.



Lebih 9,000 usahawan Sahajidah Hai O Mkt berkumpul meraikan kejayaan #rakankongsi seluruh Malaysia. Achievers diraikan dengan penuh gilang gemilang, siap bawakan Ayda Jebat bg memeriahkan majlis. Best gilaaa wehhhh

Tiket masuk ke dewan berharga RM35 sahaja tapi kami dapat goodies bag yang berisi kupon (RM35) dan barangan bernilai lebih RM50. Tahun ni siap ada mineral water dan roti sekali buat alas perut. Selain tu dapat juga sekotak tester N'licious (6 sachet), dapatlah merasa produk baru ni free of charge.



Masa ni jugak adalah peluang terbaik jumpa mentor & ambik aura positif untuk lebih sukses. Seronok tengok CDM naik pentas, terbakor  acik kat bawah ni tengok

Kami terpaksa bertolak awal sebab keesokan hari nya Ahad kena kembali bertugas, orang Johor katanya. Jam 6.30 petang bertolak dari Johor dan selamat tiba di rumah masing masing jam 11.00 malam. Lewat tiba sebab banyak persinggahan di sepanjang perjalanan.

Pengalaman menarik kisah tertinggal kad touch N go Qema akan cerita untuk jadikan pengajaran bersama. Sharing is caring gitu.

Sunday, 13 November 2016

Cara Restart iPhone 6 (Blackout)



Tiba tiba tipon black out. Udah restart picit sana sini pun takmo hidup. Cari solution dari You Tube, nasib baik boleh semula. Cuak acik kejap. Phewwwww. Ada masa kang kitew share cemana caranya ye. UPDATE ‼️ Video cara restart phone dah ready. Spontan je buat dalam gelap maka hasilnya agak serabai, yang penting mesej sampai.

Saturday, 12 November 2016

Manicure & Pedicure di Taman Nusa Bestari, Johor


Dah lama berangan sebenarnya nak buat mani & pedi ni tapi disebabkan sibuk manjang asyiklahhh postpone. Kalau tak sibuk pun mesti masa tu dah lupa dah pasal angan angan ni, HAHAHA. This is my first time for manicure & pedicure session. Ada google jugak testimoni dalam nak mencari kedai paling best sekali. Tak lupa juga mengendap di Groupon dengan harapan ada kupon menarik yang boleh dirembat. Tapi malangnya kebanyakan offer ada di Kuala Lumpur, frust kita tau.

Akhirnya buat keputusan redah ajelah, masa pergi COD barang area Bukit Indah sambil cari jalan sambil jeling deretan kedai yang ada. Memang aim nak ke sini sebab banyak kedai spesis tu banyak area sini, satu lagi spot ada di Johor Jaya tapi kemain jauh la pulak.


Friday, 11 November 2016

Restock November : Butik Anna Sweetyna



Quick update!

Produk hebat #shom udah selamat mendarat di butik kak Anna Sweetyna sebentar tadi. Maka mehla semua rakyat jelata untuk singgah dan shopping sampai pengsan.

Sambil tu boleh cuci mata tengok dress, blouse & skirt yang lawa lawa lagi berkualiti tapi harga jauh lebih rendah dari pasaran. Tak caya pegi tengok sendiri




 Whatsapp 0177820797

 http://www.sweetynaboutique.shoppy.my/

 Walk in ke:
SWEETYNA BOUTIQUE
No 2 Jalan Pulai Perdana 11/4
Taman Sri Pulai Perdana, Skudai
Waktu operasi : 9mlm - 12mlm
(Better whatsapp/call dulu sebelum datang)

#minkaffe
#garlictablet
#marineessence
#bbplus
#bioseleza
#femi9

 klik hashtag untuk info produk & testimoni

Tuesday, 1 November 2016

Hello November 2016!


Hello November

Hello new portfolio

Hello challenges

Hello mission #100k

Dalam sekelip mata macam macam boleh berubah kan. Tak kiralah pasal family or pasal kerja. Untuk i ols, tarikh ni adalah salah satu hari paling bersejarah

Akmalinnisa Md Hidiah dapat tanggungjawab baru di SPS & dalam masa yang sama kawan kawan office datang  dan pergi

Berkat doa mak ayah serta usaha gigih abang, harini dia lapor diri di UTM. Rezeki bakal pengantin gamaknya

Tak lama lagi bakal terima dua adik ipar sekaligus maka bertambahlah ahli Md Hidiah family

Sales untuk 3 orang #rakankongsi meningkat naik dan ada yang dah achieve next stage untuk siapkan SM

الحمد لله